cpt. Cook
 

Angreštová omáčka

Béarnská omáčka

Bešamel

Bešamelová omáčka

Bordóská omáčka

Burgundská omáčka

Burro alla salvia
(Šalvějové máslo)

Cibulová omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Citrónová omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  6 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 2  žloutky, 1/2  citrón, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek,  trochu pažitky nebo zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z rozpuštěného másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vodou, dobře rozšleháme a povaříme na hodně hustou omáčku. Pak přidáme kousek jemně strouhané citrónové kůry, vylisovanou citrónovou šťávu a když přejde omáčku var, vešleháme a v omáčce prohřejeme žloutky. Před podáním přidáme trochu jemně sekané pažitky, jindy petržele. Omáčku hned podáváme na vařenou rybu, hovězí maso, drůbež, ale i vařený květák, celer, pór a pod.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4237x    verze pro tisk

Citrónová omáčka teplá

Čatní z jablek

Čatní z rajčat

Česneková omáčka

Česneková omáčka slovenská

Hnědá omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka

Holandská omáčka na zeleninu

Holandská omáčka se žampióny

Italská rajčatová omáčka