cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bažant na pepři s hruškami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  bažant, 1/2  hermelín, sůl, drcený pepř, máslo, 1/2 lžíce koňaku, 3  hrušky, brusinkový kompot (nebo jeřabinový)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěného bažanta naplníme sýrem Hermelín (camembert) obaleným v hrubě podrceném pepři. Bažanta opečeme na másle ze všech stran, pak osolíme, lehce opepříme, pečeme tři čtvrti hodiny v troubě, zprvu přikrytého pekáčem. V polovici doby pečení přidáme oloupané rozpůlené hrušky. Když je bažant upečen, polijeme koňakem, zapálíme a zhasneme plamen. Podáváme s brambory a se zeleninovým salátem. Na upečené hrušky můžeme dát lžičku brusinkového nebo jeřabinového kompotu.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2927x    verze pro tisk

Bažant na způsob Hubert

Bažant na žampiónech

Bažant pečený (nebo mladé koroptve)

Bažant po myslivecku

Bažant s nádivkou

Grilovaná křepelka

Holoubata na grilu

Holoubata nebo kuřata s nádivkou

Holoubata v těstíčku

Holubi na divoko

Koroptve s citrónovou omáčkou

Koroptve s omáčkou na divoko

Nadívaná perlička
(Faraona ripiena al forno)

Nadívaný bažant

Paštika z bažanta v máslovém těstě

Pečená křepelka na kdoulích

Pečený bažant nebo koroptve

Pečený bažant po židlochovicku

Pečený bažant s ovocem