cpt. Cook
 

Bažant na pepři s hruškami

Bažant na způsob Hubert

Bažant na žampiónech

Bažant pečený (nebo mladé koroptve)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bažant po myslivecku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg bažanta, 1/2 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 10 dkg anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 1/8 l bílého vína, 1/8 l vývaru (z masoxu), 215 dkg čerstvých hub, 4 lžíce másla, 115 dkg mladé cibulky, 1/2 lžička škrobové moučky, 4 lžíce smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bažanta potřete solí a pepřem, obložte anglickou slaninou a svažte. Zahřejte olej v pánvi na střední teplotu, bažanta opečte do hněda, s vývarem a vínem nechte péci při nízké teplotě.

www.tacos.cz Očistěte houby, nakrájejte na malé kousky, polovinu másla zpěňte a houby 4 minuty mírně restujte. Oloupejte cibulky a opečte na zbylém másle do zlatova.

www.tacos.cz Bažanta vyndejte, upravte a přikryjte. Solamyl rozmíchejte se smetanou a nechte s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibuli zahřejte v omáčce a dochuťte.

www.tacos.cz Tip: duste prsíčky dolů, aby bažant nevyschl, poté i s kůží grilujte do křupava.

www.tacos.cz Příloha: vařené brambory nebo selský chléb, květák a červené víno

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3771x    verze pro tisk

Bažant s nádivkou

Grilovaná křepelka

Holoubata na grilu

Holoubata nebo kuřata s nádivkou

Holoubata v těstíčku

Holubi na divoko

Koroptve s citrónovou omáčkou

Koroptve s omáčkou na divoko

Nadívaná perlička
(Faraona ripiena al forno)

Nadívaný bažant

Paštika z bažanta v máslovém těstě

Pečená křepelka na kdoulích

Pečený bažant nebo koroptve

Pečený bažant po židlochovicku

Pečený bažant s ovocem