cpt. Cook
 

Bažant na pepři s hruškami

Bažant na způsob Hubert

Bažant na žampiónech

Bažant pečený (nebo mladé koroptve)

Bažant po myslivecku

Bažant s nádivkou

Grilovaná křepelka

Holoubata na grilu

Holoubata nebo kuřata s nádivkou

Holoubata v těstíčku

Holubi na divoko

Koroptve s citrónovou omáčkou

Koroptve s omáčkou na divoko

Nadívaná perlička
(Faraona ripiena al forno)

Nadívaný bažant

Paštika z bažanta v máslovém těstě

Pečená křepelka na kdoulích

Pečený bažant nebo koroptve

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečený bažant po židlochovicku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  2  bažanti, 1/2  mrkev, 1/2  petržel, 1/2  cibule, 10 dkg slaniny, 10 dkg oleje, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2  citrón, 3 dl kysané smetany, divoké koření, 15 dkg másla, 10 dkg čerstvých žampiónů, 3 dl mléka, 1/2 dl bílého vína, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oškubané, vykuchané a očištěné bažanty prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou a osolíme. Na oleji si připravíme zeleninový základ z nastrouhané zeleniny s přidáním koření, podlijeme vodou, vložíme připravené bažanty a dáme do dobře vyhřáté trouby upéci doměkka. V průběhu pečení maso přeléváme šťávou. Hotové měkké maso vyjmeme a do zbylého základu vlijeme mléko a smetanu rozmíchanou s moukou a krátce povaříme. Omáčku ochutíme citrónovou šťávou, solí a před dokončením přidáme na plátky nakrájené žampióny předem podušené na másle. Na závěr zjemníme vínem, necháme přejít varem a podáváme s jemným houskovým knedlíkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4199x    verze pro tisk

Pečený bažant s ovocem