cpt. Cook
 

Bažant na pepři s hruškami

Bažant na způsob Hubert

Bažant na žampiónech

Bažant pečený (nebo mladé koroptve)

Bažant po myslivecku

Bažant s nádivkou

Grilovaná křepelka

Holoubata na grilu

Holoubata nebo kuřata s nádivkou

Holoubata v těstíčku

Holubi na divoko

Koroptve s citrónovou omáčkou

Koroptve s omáčkou na divoko

Nadívaná perlička
(Faraona ripiena al forno)

Nadívaný bažant

Paštika z bažanta v máslovém těstě

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená křepelka na kdoulích

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  křepelky, 4  kdoule, 1/2  pomeranč na šťávu, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 snítka rozmarýnu, 2 dkg másla, 1.15 dl suchého bílého vína, 3 dkg moučkového cukru, 1/2  badyán, 1/2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžíce vinného octa, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 ° C. Kartáčkem odstraňte z kdoulí chmýří a opláchněte je. Dejte je do hrnce, zalejte vodou, přidejte hvězdici badyánu a sůl. Povařte 20 minut na mírném ohni. Potom ovoce vyjměte a rozkrojte na půlky. V pánvi rozehřejte olej, nechte zesklovatět nakrájenou cibuli na několik minut a potom zhnědnout křepelky ze všech stran na prudkém ohni po dobu 5 minut. Osolte je a opepřete. Křepelku vyjměte z pánve a tu deglazujte pomerančovou šťávou. Oškrábejte přípečky a přidejte bílé víno, vinný ocet, větvičku rozmarýnu vcelku, neloupané stroužky česneku a cukr. Míchejte 3 minuty a pak se nalije omáčka do nádoby na pečení. Umístěte do ní křepelky, obklopte je půlkami kdoulí a pokryjte vločkami másla. Pečte 20 minut. Pokud šťáva karamelizuje příliš rychle, přidejte trochu vody.
vloženo 23.10.2017    zobrazeno 1605x    verze pro tisk

Pečený bažant nebo koroptve

Pečený bažant po židlochovicku

Pečený bažant s ovocem