cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bigoli con l'anitra

Bigoli s kachní omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kachna (drůbky včetně jater přijdou do omáčky, uvařená kachna se podá zvlášť),

na těstoviny: 40 dkg hladké mouky, 10 cl mléka, 2  vejce, 4 dkg měkkého másla,

do vývaru: 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 2  řapíkaté celery, zelená petrželka, 1/2  bobkový list,

na omáčku: 6 dkg másla, 2 lžíce panenského olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 šálku suchého bílého vína, parmezán, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Italové z Benátska připraví těsto ze základních surovin, a pomocí speciálního nástroje torchietto bigolare vytlačí bigoli, což jsou dlouhatánské tlusté špagety, které se přikryté utěrkou nechají den uschnout. My ostatní se musíme spokojit s koupí hotového produktu.

www.tacos.cz Očištěná a vykuchaná mladá kachnička, opálená na plameni ze všech stran (aby se odstranily i zbytky per), se ponoří do hrnce studené vody, která se pomalu přivede k varu, přidáme nakrájenou zeleninu a sůl a vaříme asi hodinu a půl. Pak měkkou kachnu vyndáme (bude se podávat zvlášť jako hlavní chod s přílohou z proužků dušené červené čekanky) a vývar se zeleninou prolisujeme. Na másle a olivovém oleji osmahneme nadrobnou nakrájenou cibulku, přidáme nasekané drůbky (kromě jater), zjemníme vínem a vaříme na malém plameni asi půl hodiny. Po lžících přidáváme kachní vývar, abychom získali dobrou omáčku. Nakonec přidáme játra, vrátíme do varu, osolíme a připepříme. Smícháme s těstovinami uvařenými al dente a strouhaným sýrem.

vloženo 13.11.2009    zobrazeno 1516x    verze pro tisk

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)