cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Bucatini s trapánským pestem
(Bucatini con pesto alla trapanese)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cacio e pepe pro dva

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  23 dkg špaget, 1.15 l vody, 1/2 lžička soli, 1/2 šálku vody ze špaget odložit, 7 dkg pecorina Romano, 2 lžíce másla, 3/4 lžičky mletého pepře a další na podávání, extra virgin olivový olej
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu (její množství neupravujte, zajistí potřebné množství škrobu pro omáčku), přidejte těstoviny a sůl a za častého míchání vařte, dokud nejsou al dente. Ponechte si odměřenou čast vody na omáčku, pak těstoviny slijte a vraťte je do hrnce.

www.tacos.cz K těstovinám přidejte většinu jemně nastrouhaného Pecorina, máslo a odloženou vodu z vaření. Postavte hrnec na mírný oheň a pomocí kleští intenzivně promíchejte, aby se těstoviny důkladně spojily, asi minutu. Odstavte hrnec z ohně, přikryjte ho a nechte těstoviny další minutu odstát.

www.tacos.cz Přidejte pepř a těstoviny ještě jednou prudce promíchejte, aby omáčka důkladně pokryla těstoviny a aby se v omáčce rozpustily případné hrudky sýra, asi 30 sekund. Směs může v tuto chvíli vypadat moc mokrá, ale těstoviny po mírném ochlazení absorbují přebytečnou vlhkost.

www.tacos.cz Těstoviny přendejte do jednotlivých misek. Posypte je zbývajícím pecorinem a pokapejte olejem. Ihned podávejte, extra pepř podávejte zvlášť.

vloženo 04.12.2021    zobrazeno 217x    verze pro tisk

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)