cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Boloňské špagety

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg špaget, 3 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule,  trochu celeru, 1/2  mrkev, 15 dkg slaniny, 10 dkg mletého masa, 8 dkg drůbežích jater, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, 2 lžičky milánské směsi, 2 lžíce másla (margarinu), 10 dkg tvrdého sýra (parmezán aj.), 1/2 dl bílého vína (volitelně)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, celer, mrkev, slaninu. Přidáme maso a plátky česneku a opékáme do červena. Pak přidáme nakrájená játra, protlak, sklenku vody, vývaru nebo bílého vína, milánskou směs koření 'Špagety', osolíme a dusíme asi 20 minut. Místo celeru a mrkve můžeme použít 4 lžíce sušené polévkové směsi Avokádo (předem namočené). Mezitím uvaříme ve slané vodě špagety, omastíme máslem. Podáváme je přelité připravenou masovozeleninovou omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.

www.tacos.cz Obměna: místo části mletého masa můžeme použít nabobtnalé sójové maso (granulát, holandské maso apod.).

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2164x    verze pro tisk

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)