cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Itálie - Sicílie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bucatini s trapánským pestem

Bucatini con pesto alla trapanese

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg těstovin bucatini, 15 dkg bazalky, 215 dkg zralých rajčat, 15 dkg loupaných mandlí, 2 dkg strouhaného pecorina, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na sporák postavte velký hrnec s vodou. Rajčata omyjte pod tekoucí vodou, a když se voda přivede k varu, několik minut je v ní spařte. Pak je vyjmete děrovanou naběračkou a nechte je vychladnout. Po vychladnutí rajčata oloupejte a vložte je do mixéru nebo hmoždíře. Přidejte bazalku, mandle a česnek a několik minut mixujte nebo drťte. Přidejte nastrouhaný sýr pecorino a směs přendejte do mísy. Osolte, opepřete, pokapejte olejem a dobře promíchejte. V hrnci přiveďte k varu velké množství osolené vody. Špagety uvařte al dente podle pokynů na obalu. Těstoviny slijte a přelijte pestem.
vloženo 25.01.2022    zobrazeno 166x    verze pro tisk

Cacio e pepe pro dva

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)