cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Boloňské těstoviny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  špagety, 1/2  roštěnka, 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 1/2 středně velká cibule, 2 lžíce mrkve, 2 lžíce celeru, 1/2 rovná lžička hladké mouky, 2 šálky vývaru, 1/2 šálku smetany, mletý pepř, sůl, muškátový oříšek, 115 dkg parmezánu nebo čedaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso rozemeleme nahrubo na strojku. Prorostlou slaninu drobně pokrájíme a do sklovita vyškvaříme. Přidáme máslo, drobně pokrájenou cibuli a pokrájenou zeleninu. Společně trochu osmahneme, přidáme maso a bez podlévání na mírném ohni necháme osmahnout. Zaprášíme moukou, osmahneme a přilijeme trochu vývaru. Okořeníme a osolíme. Dusíme do měkka. Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme. Uvařené dobře okapané těstoviny omastíme slabě máslem, polijeme touto omáčkou a vydatně posypeme strouhaným sýrem.

www.tacos.cz Obměny:

www.tacos.cz 1. Místo roštěnky použijeme kuřecí drůbky.

www.tacos.cz 2. K omáčce přidáme žampióny nebo hříbky, které dusíme společně.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1947x    verze pro tisk

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)