cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Boloňské těstoviny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  špagety, 1/2  roštěnka, 15 dkg slaniny, 1/2 lžíce másla, 1/2 středně velká cibule, 2 lžíce mrkve, 2 lžíce celeru, 1/2 rovná lžička hladké mouky, 2 šálky vývaru, 1/2 šálku smetany, mletý pepř, sůl, muškátový oříšek, 115 dkg parmazánu nebo čedaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso rozemeleme nahrubo na strojku. Prorostlou slaninu drobně pokrájíme a do sklovita vyškvaříme. Přidáme máslo, drobně pokrájenou cibuli a pokrájenou zeleninu. Společně trochu osmahneme, přidáme maso a bez podlévání na mírném ohni necháme osmahnout. Zaprášíme moukou, osmahneme a přilijeme trochu vývaru. Okořeníme a osolíme. Dusíme do měkka. Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme. Uvařené dobře okapané těstoviny omastíme slabě máslem, polijeme touto omáčkou a vydatně posypeme strouhaným sýrem.

www.tacos.cz Obměny:

www.tacos.cz 1. Místo roštěnky použijeme kuřecí drůbky.

www.tacos.cz 2. K omáčce přidáme žampióny nebo hříbky, které dusíme společně.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2576x    verze pro tisk

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Bucatini s trapánským pestem
(Bucatini con pesto alla trapanese)

Cacio e pepe pro dva

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)