cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Carbonara klasické

Carbonara

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg špaget, 115 dkg guanciale, 4  žloutky, 8 dkg pecorina romano, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špagety vaříme ve slané vodě a mezitím v míse smícháme žloutky se strouhaným sýrem, vzniklá směs by měla být dosti hustá. Slaninu nakrájenou na kostky osmažíme dokřupava na pánvi bez oleje. Hotové špagety slejeme, přidáme do mísy a důkladně promícháme, aby se omáčka stala krémovou a těstoviny obalila. Opepříme a přidáme i vyškvařenou slaninu a podáváme s mlýnkem na pepř. K nejčastějším variantám patří nahrazení pecorina strouhaným parmazánem, přidání nasekané petrželky do směsi, nebo stroužku česneku v závěru smažení na pánev se slaninou.
vloženo 09.03.2012    zobrazeno 1373x    verze pro tisk