cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Itálie - Basilicata   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bucatini di fuoco

Ohnivé bucatini

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg těstovin bucatini, 3 stroužky česneku, 1/2 šálku olivového oleje, 6  chilli papriček (sušené), sůl, 1/2 stroužek česneku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dáme vařit do velkého hrnce osolenou vodu na těstoviny. V pánvi osmahneme na oleji stroužky česneku, jak začnou sklovatět, přidáme celé červené chilli papričky. Když se nafouknou a začnou se lesknout, vyjmeme je a rozdrtíme v hmoždíři spolu s česnekem, takto získáme omáčku. Přidáme těstoviny do vařící vody, promícháme je a uvaříme al dente. Když jsou téměř hotové, dáme do pánve nasekaný stroužek česneku. Ve chvíli, kdy začne měnit barvu, přidáme omáčku za stálého míchání, aby nezčernal. Slité bucatini promícháme na pánvi s omáčkou, získají tak ohnivě rudou barvu, a hned podáváme.
vloženo 15.05.2010    zobrazeno 1344x    verze pro tisk

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)