cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Itálie - Lazio   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bucatini Amatriciana

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  315 dkg těstovin bucatini nebo špaget, 40 dkg rajčat, 20 dkg guanciale, 1/2 dl bílého vína, 15 dkg strouhaného pecorina, 1/2  feferonka, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Omáčka Amatriciana se jmenuje podle města Amatrice v provincii Rieti ve střední Itálii. Její příprava je velmi jednoduchá. Rajčata nařízneme shora do kříže, dáme na minutu do vařící vody, potom rychle ochladíme ve vodě ledové. Oloupeme je a nakrájíme na malé kousky. Zatímco se vaří bucatini ve slané vodě, slaninu nakrájíme na plátky a potom na nudličky. Opražíme ji na pánvi dokřupava. Potom přidáme nejprve bílé víno a po chvíli nakrájená rajčata. Vaříme zprudka dalších asi 5 minut, potom stáhneme z ohně. Feferonku jemně nasekáme a přidáme do omáčky. Těstoviny scedíme, jako obvykle si část slité vody necháme a ředíme jí omáčku. Těstoviny přidáme na pánev k omáčce a asi minutu na ohni promícháme. Strouhaný sýr můžeme také přidat v této chvíli nebo jím sypat porce až při podávání. I když v původním receptu nejsou obsaženy další suroviny, někdy se přidává i cibule nebo česnek.
vloženo 09.03.2012    zobrazeno 1444x    verze pro tisk

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Carbonara klasické
(Carbonara)