cpt. Cook
 

Brukev dušená

Brukev dušená s kapustou

Brukev na paprice

Brukev pečená se šunkou nebo šunkovým salámem

Brukev plněná houbami

Brukev plněná houbami

Brukev plněná masem

Brukev plněná zeleninou

Brukev po francouzsku

Brukev po švýcarsku

Brukev s brambory

Brukev se smetanou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Brukve plněné masem a houbami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 menší kedluben, sůl, 4 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/2 šálku mléka, 30 dkg telecí plece (dušené telecí nebo vepřové, zbytky pečeně), 1/2  cibule, 15 dkg žampiónů nebo jiné houby, mletý pepř, 1/2  citrónu, 3 lžíce strouhanky, 3 dkg tvrdého sýra
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brukve oloupáme, krátce podusíme v osolené vodě, vršek seřízneme a vnitřek opatrně vydlabeme. Vydlabané vnitřky brukve podlijeme osolenou vodou a udusíme do měkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme a rozvaříme s mlékem a s vývarem z brukví. Do hladké omáčky přidáme koření, citrónovou kůru a šťávu, na kostičky sekané vnitřky brukví, dušené maso, na cibuli podušené houby a trochu strouhanky. Touto nádivkou plníme brukve, které srovnáme do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky, povrch posypeme strouhaným sýrem a zapečeme je v troubě.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1994x    verze pro tisk

Brukve zapečené s telecím masem

Brukve zapečené se sýrem

Brukve zapékané s masem a rýží

Kedlubna zapečená s nivou

Kedlubnové zelí

Mladá brukev vařená

Mladé brukve se smetanovou omáčkou