cpt. Cook
 

Brukev dušená

Brukev dušená s kapustou

Brukev na paprice

Brukev pečená se šunkou nebo šunkovým salámem

Brukev plněná houbami

Brukev plněná houbami

Brukev plněná masem

Brukev plněná zeleninou

Brukev po francouzsku

Brukev po švýcarsku

Brukev s brambory

Brukev se smetanou

Brukve plněné masem a houbami

Brukve zapečené s telecím masem

Brukve zapečené se sýrem

Brukve zapékané s masem a rýží

Kedlubna zapečená s nivou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kedlubnové zelí

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kedluben, 1/2  cibule, 3 dkg rostlinného tuku nebo vepřového sádla, 2 lžičky hladké mouky,  špetka moučkového cukru, sůl, mletý pepř, kmín, ocet
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané a zdřevnatělých částí zbavené kedlubny nastrouháme na okurkovém struhadle nebo nakrájíme na tenké nudličky. Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na tuku nebo na sádle, můžeme použít i půl rostlinného tuku a půl sádla, na to vložíme nastrouhané nebo nakrájené kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme drceným kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Potom je trochu přisladíme, podle potřeby osolíme a okyselíme. Kedlubnové zelí je vhodné ke všem pečeným masům stejně jako k bramborovým knedlíkům s cibulkou. Použijeme je všude tam, kam bychom dali bílé zelí.

www.tacos.cz V zimním období, kdy nejsou obyčejné kedlubny na trhu nebo jsou cenově příliš nevýhodné, využíváme gigantů, velkých kedluben, které jsou nejvhodnější k přípravě kedlubnového zelí. Je to druh zeleniny velmi dobře uskladnitelný, takže nemusíme spotřebovat celou bulvu najednou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4608x    verze pro tisk

Mladá brukev vařená

Mladé brukve se smetanovou omáčkou