cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Celerovo-jablečný gratin

Gratin de céleri-rave aux pommes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  pastináky, 1/2  celer, 2  jablka, 1.15 dl crème fraîche, 2 lžíce nasekané zelené petrželky, muškátový oříšek, 8 dkg vlašských ořechů, 3 lžíce mandlí umletých na prášek, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Pastinák a celer oloupejte a nakrájejte na stejné kousky. Blanšírujte je 4 minuty ve vroucí osolené vodě. Jablka opláchněte a nakrájejte na tenké plátky. Zeleninu slijte, rozmačkejte se smetanou a petrželkou, ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.

www.tacos.cz Vlašské ořechy nasekejte najemno, smíchejte je s mandlemi pomletými na prášek a trochou olivového oleje, osolte a opepřete.

www.tacos.cz Zeleninové pyré nalijte do olejem vymazané zapékací misky, pokryjte plátky jablek, posypte směsí ořechů a pečte 20 minut. Ozdobte petrželkou a podávejte.

vloženo 23.11.2022    zobrazeno 84x    verze pro tisk

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Fritovaná zelenina z Turecka

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků