cpt. Cook
 

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Co zahrada dá

Jardiniere

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg karotky, 150 dkg brambor, 215 dkg zeleného hrášku, 3  cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 150 dkg šunky, 2  hlávkové saláty, zelená petrželka, tymián, sůl, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve větší nádobě, nejlépe litinové, necháme na másle zesklovatět nadrobno pokrájené tři menší cibulky. Přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu (nemusí ale být) a lžíci mouky. Zalijeme vodou. Potom přidáme hrášek, rozebraná srdíčka ze salátů, na kolečka pokrájenou karotku a na větší kostky nakrájené brambory. Vody má být v hrnci jen tolik, aby přikryla zeleninu. Do Jardiniery přidáme ještě 'bouquet garni', tj. kytičku zelené petržele svázanou nití s bobkovým listem a větvičkou tymiánu. Vše pomalu dusíme, až na dně hrnce zůstane jen troška dobré šťávy.

www.tacos.cz Jardiniere připravenou z mladé jarní zeleniny můžeme podávat jako samostatné jídlo. Stejně upravená pozdní zelenina se dá využít jako příloha k masu.

www.tacos.cz Příloha: černý chléb

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1730x    verze pro tisk

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Fritovaná zelenina z Turecka

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků

Ragú ze zeleniny

Ratatouille

Sladkokyselá zelenina s rýží

Zapečená zelenina s uzeným bůčkem