cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Fritovaná zelenina z Turecka

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makedonské lečo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg paprik, 1/2 lžička mleté papriky, sůl, 1/2  cibule, 15 dkg oleje, 20 dkg rajčat, 1/4 kg vařeného zadního hovězího, 2  vejce, 2 dkg másla, 2 dkg hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na proužky nakrájené očištěné papriky podusíme v troše osolené vody doměkka. Na pánvi osmahneme na tuku pokrájenou cibuli, přidáme rajčata a necháme je rozdusit. Přidáme k nim na kostičky pokrájené zvlášť uvařené hovězí maso a společně trochu podusíme. Podle potřeby podléváme. Rajčata s masem přidáme do podušených paprik, dobře promícháme, osolíme a okořeníme mletou paprikou. Vodu z paprik nevyléváme, zahustíme ji jíškou z tuku a mouky, přidáme do pokrmu a ještě povaříme. Do hotového pokrmu vmícháme rozkvedlaná vejce a necháme je zahoustnout.

www.tacos.cz Podáváme s chlebem. Je možno použít kterékoli zbytky tepelně opracovaného masa, popřípadě i uzeninu.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3085x    verze pro tisk

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků