cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Fritovaná zelenina z Turecka

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Španělsko - La Mancha   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pisto manchego

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 lžíce olivového oleje, 2  cibule, 3 stroužky česneku, 3  zelené papriky, 3  cukety, 15  rajčat, 4 lžíce sekané zelené petrželky, 2  vejce natvrdo, 2 lžíce olivového oleje při podávání po studenu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozpálíme olej ve velké pánvi nebo kamenině, osmahneme na něm cibuli nakrájenou na tenké měsíčky, dokud není měkká, v závěru přidáme rozetřený česnek. Zelené kapie mezitím očistíme a nakrájíme na čtverečky, mladé omyté cukety na kolečka, rajčata spaříme, oloupeme a zbavené semínek také nakrájíme (mohou se použít i rajčata loupaná konzervovaná). Zeleninu přidáme k cibuli a opatrně asi 20 minut povaříme, aby se všechny chutě smíchaly. Podle chuti okořeníme solí a pepřem. Nakonec vmícháme polovinu nasekané petrželky a podáváme jako samostatné jídlo buď zahorka posypané kousky natvrdo vařených vajec a petrželkou, nebo po studenu zakapané dobrým olejem. Často se ale používá i jako příloha, třeba ke smažené šunce s vajíčky, nebo jako základ salátu s tuňákem.
vloženo 20.02.2012    zobrazeno 2461x    verze pro tisk

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků