cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušený pastinák s kapustou na houbách

Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg pastináku, 115 dkg žampiónů, 115 dkg kapusty, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 2  cibule, 2 stroužky česneku, 15 dl zeleninového vývaru, 215 dkg vařené quinoy, 2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžíce worcestrové omáčky, 1/2 lžíce mleté papriky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pastinák oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Očistěte houby a nakrájejte je na kousky. Celer nakrájejte na plátky. Oloupejte cibuli a také ji nakrájejte. Česnek oloupejte a nasekejte.

www.tacos.cz Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek, mletou papriku, kousky hub a celer. Restujte dalších 5 minut. Přidejte pastinák a zeleninový vývar a vařte 10 minut.

www.tacos.cz Mezitím omyjte kapustu, osušte ji a nakrájejte na proužky. Promíchejte ji a povařte dalších 10 minut. Dochuťte worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Smaženou směs nalijte na horkou quinou a podávejte.

vloženo 02.11.2022    zobrazeno 456x    verze pro tisk

Fritovaná zelenina z Turecka

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků