cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

Fritovaná zelenina z Turecka

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Nashvillská zelenina

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  1/3 menšího na růžičky rozděleného květáku, 1.15  cukety nakrájené napříč na 2 cm plátky, 1/3 červené papriky, 1/3 zelené papriky, 1/3  citrónu,

Jogurtová omáčka: 1.2 dl bílého jogurtu, 1/2 lžičky medu, 1/2 lžička bazalky, 2/3 stroužku rozdrceného česneku

zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si jogurtovou omáčku: smícháme všechny přísady, misku přikryjeme a necháme v lednici alespň dvě hodiny vychladit (pozor, ne déle než 24 hodin). Do hlubšího hrnce položíme pařák a přidáme vodu. Přidáme květák, cukety a na proužky nakrájenou papriku. Přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen na mírno a dusíme zeleninu asi 8 minut, až je křupavá. Zeleninu rozložíme na talíře, pokapeme citrónovou šťávou a polijeme jogurtovou omáčkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2414x    verze pro tisk

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků