cpt. Cook
 

Celerovo-jablečný gratin
(Gratin de céleri-rave aux pommes)

Co zahrada dá
(Jardiniere)

Dušená míchaná zelenina

Dušená zelenina s bílou klobásou

Dušený pastinák s kapustou na houbách
(Mijoté de panais, champignons, chou kale et quinoa)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fritovaná zelenina z Turecka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Rajská omáčka: 150 dkg rajčat, 15 dkg rajčatového protlaku, olej, sůl,

Česneková omáčka: 3 stroužky česneku, 1.15 dl bílého jogurtu,

Zelenina: 215 dkg lilku, 215 dkg cukety, 215 dkg červených paprik,

Těstíčko: 3  vejce, 7.15 dkg ementálu, 2.15 dkg hladké mouky, mletý pepř, olej na fritování

zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajská omáčka: spařená masitá rajčata oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadérek a nahrubo rozmačkáme. Potom je s ostatními přísadami svaříme na hustší omáčku.

www.tacos.cz Česneková omáčka: oloupané stroužky česneku prolisujeme, osolíme a vmícháme do jogurtu.

www.tacos.cz Zeleninu omyjeme a osušíme. Lilek a cuketu nakrájíme na vodorovné plátky silné 1/2 cm. Lilek osolíme, necháme asi 20 minut odležet, aby pustil šťávu, důkladně jej opláchneme ve studené vodě a osušíme. Papriku zbavíme jadérek a rozkrájíme podélně na proužky.

www.tacos.cz Těstíčko: všechny přísady rozšleháme a osolíme. Zeleninu postupně namáčíme do těstíčka a fritujeme v tuku při teplotě 175 stupňů, hotové kousky necháme okapat a podáváme s omáčkami.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3068x    verze pro tisk

Gratinovaný květák s čekankou
(Gratin de chicons et chou-fleur)

Guláš ze zeleniny, pohanky a ořechů

Jarní zeleninové ragú

Makedonské lečo

Marocký zeleninový guláš s quinoou

Míchaná zahradní smaženice

Mrkev s hráškem a šunkou

Nashvillská zelenina

Papriky s rajčaty a smetanou

Pečená zelenina s tofu a sezamem

Piatto di erbe alla lucana
(Bylinkový zeleninový talíř)

Pisto manchego

Provensálský tian

Ragú z rajčat, brambor a lilků