cpt. Cook
 

Angináres me koukiá
(Artyčoky s fazolkami)

Angináres me spanáki sto fóurno
(Nákyp z artyčoků a špenátu)

Artyčok kardový ve vývaru s masovými knedlíčky
(Cardone in brodo con polpettine di carne)

Artyčoky florentské

Artyčoky po francouzsku s chřestovým ragú

Artyčoky se strouhanou houskou

Bambusové puky s houbami

Budín de elote
(Zapékaná kukuřice)

Čekanka se šunkou
(Endives au jambon)

Čekanka zapékaná se smetanou a sýrem

Černý kořen dušený

Černý kořen s míchanými vejci

Černý kořen s vejci

Černý kořen se smetanou

Černý kořen se sýrovou omáčkou

Černý kořen smažený

Černý kořen v pivním těstíčku

Černý kořen vařený

Černý kořen zapečený se sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Černý kořen zapékaný

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg černého kořene, 4 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky, 1/4 l mléka, 1/2  žloutek, sůl, citrónová šťáva, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, tuk na vymazání, houska
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěný kořen vložíme do vroucí okyselené a osolené vody a uvaříme dopoloměkka. Mezitím si připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, podlijeme mlékem a trochou vývaru a povaříme na hustý krém. Do prochladnutého zamícháme žloutek. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme do něj po vrstvách vychladlý kořen. Každou vrstvu zalijeme hustým krémem, posypeme sýrem a zapečeme v troubě 30 minut.

www.tacos.cz Příloha: brambory

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2404x    verze pro tisk