cpt. Cook
 

Černý kořen zapékaný

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jablečno-fenyklový casserole se šunkou

Apple-fennel ham and egg casserole

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  17 dkg žitného chleba, 1/2  salátový fenykl, 17 dkg šunky, 1.15 šálku nakrájených jablek, 11.4 dkg polotvrdého kravského sýra typu Havarti nebo tilsiter, 1/2 šálku jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka, 6  vajec, 1/4 lžičky mletého pepře, sůl, 2 šálky mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 160 °C. Vymažte obdélníkovou zapékací mísu o větším objemu. Rozložte do ní polovinu kostek chleba. (Ten by měl být tvrdý, buď 6 hodin usušit při pokojové teplotě nebo v troubě 10 minut na 150 °C). Z fenyklové bulvy odřízněte zelenou nať a nechte si ji na ozdobu. Fenyklovou cibuli ořízněte, zbavte tvrdého jádra a nakrájejte, odměřte 1 šálek. Fenyklem rovnoměrně posypte chléb v misce. Navrch dejte vařenou šunku nakrájenou na nudličky, jablka, rozdrobený sýr a zelenou cibulku. Nahoru nasypte zbývající kostky chleba.

www.tacos.cz V misce rozšlehejte vejce, mléko a pepř. Rovnoměrně tími pokapejte chlebovou směs v misce. Lehce přitlačte hřbetem velké lžíce, dokud není všechen chléb navlhčený. Pečte odkryté asi hodinu nebo dokud nůž zapíchnutý do středu nevyjde čistý. Před podáváním nechte 10 minut odstát. Povrch posypejte fenyklovou natí a/nebo dalšími plátky zelené cibulky.

vloženo 23.11.2021    zobrazeno 466x    verze pro tisk

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

Plněné okurky po bulharsku

Plněné vinné listy z Řecka

Restované sladké brambory s višněmi a pekany