cpt. Cook
 

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mozeček z ředkviček

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4 svazky ředkviček podle velikosti s přihlédnutím k počtu strávníků, 3  vejce, 10 dkg uzeného masa nebo libové uzeniny, 1/2  cibule, 2 lžíce rostlinného oleje,  špetka mletého pepře, sůl, 1/2 lžička jemně nakrájené pažitky, tvrdý sýr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ředkvička je krásná a na pohled velmi lákavá zelenina, kterou jsme zvyklí jíst většinou jen ke chlebu s máslem anebo ji nanejvýš přidat jako ozdobu k vejcím nebo k různým salátům. A přitom ředkvička není drahá a je zdrojem značného množství důležitých minerálních látek a vitaminů. Komu snad vadí trochu štípání v ústech, tak stačí, když červenou kůžičku oloupeme z bulvy a sníme jen trochu osolenou bílou dužninu. Málokdo však připravuje ředkvičku jako teplé jídlo. A přece je to lehký, rychlý a zdravý pokrm.

www.tacos.cz Nakrájíme velmi jemně cibuli, vložíme ji na rozehřátý olej a necháme zesklovatět. Přidáme na plátky nakrájené ředkvičky, podlijeme trochu vodou a dusíme, až se voda ztratí. Pak přidáme na nudličky nakrájenou uzeninu, rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a mícháme, až se vejce srazí. Kdo má vysoký obsah cholesterolu v krvi, přidá k ředkvičkám pouze bílky, protože ty na rozdíl od žloutků cholesterol neobsahují. Na povrch dáme nasekanou pažitku a strouhaný sýr.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2249x    verze pro tisk

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

Plněné okurky po bulharsku

Plněné vinné listy z Řecka

Restované sladké brambory s višněmi a pekany

Ředkvičkový nákyp

Ředkvičky dušené jako houby