cpt. Cook
 

Černý kořen zapékaný

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gratinovaná čekanka v šunce

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  6 plátků šunky, 6 bílých čekankových puků, 15 dl mléka, 15 dkg másla, 4 dkg gruyèru, 15 dkg hladké mouky, muškátový oříšek, 1/2 lžička moučkového cukru, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vyřízněte tvrdou základnu čekanky a poté je vložte do pánve na smažení, zasypte cukrem a zalijte vodou. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte po dobu 20 minut. Dobře je oceďte. Předehřejte troubu na 210 °C. Máslo rozpusťte v hrnci. Nasypte najednou mouku a vařte 2 minuty při míchání. Sundejte hrnec ze sporáku a zalijte mlékem. Vraťte jej na nízkou teplotu a vařte, dokud bešamel nezhoustne. Přidejte strouhaný sýr a muškátový oříšek, sůl a pepř. Promíchejte. Zabalte čekanky do plátků šunky a vložte je do nádoby na zapékání. Zalijte bešamelovou omáčkou a pečte 15 minut. Servíruje se přímo z trouby třeba s petrželkovými brambory.
vloženo 21.10.2017    zobrazeno 1023x    verze pro tisk

Jablečno-fenyklový casserole se šunkou
(Apple-fennel ham and egg casserole)

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

Plněné okurky po bulharsku

Plněné vinné listy z Řecka

Restované sladké brambory s višněmi a pekany