cpt. Cook
 

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

Jablečno-fenyklový casserole se šunkou
(Apple-fennel ham and egg casserole)

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu

Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  8  artyčoků, 3  vejce, 215 dkg hlaviček chřestu, sůl, mletý pepř, 1/2  žloutek, olej, zelená petrželka, 1/2 lžíce smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uvařte artyčoky a oloupejte je tak, aby vám zůstalo lůžko. Můžete použít i konzervované artyčoky, ale jídlo tím ztrácí na chuti a vůni. Nechte artyčoky vychladnout a mezitím uvařte natvrdo 3 vejce. Oloupejte je a jemně nasekejte. Uvařte hlavičky chřestu, nechte je okapat a ty nejhezčí si dejte stranou. Zbývající nadrobno nasekejte a přidejte je k nasekaným vejcím společně s posekanou petrželkou. Z oleje a žloutku si připravte majonézu, osolte ji a přidejte do ní smetanu. Polovinu této majonézy smíchejte s vejci a vzniklou směsí naplňte jednotlivá lůžka artyčoků. Zalijte zbývající majonézou a ozdobte hlavičkami chřestu, které jste si dali stranou. Artyčoky a chřest si můžete uvařit den předem. Příprava pokrmu je pak velice rychlá.
vloženo 23.08.2007    zobrazeno 1914x    verze pro tisk

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

Plněné okurky po bulharsku

Plněné vinné listy z Řecka

Restované sladké brambory s višněmi a pekany

Ředkvičkový nákyp