cpt. Cook
 

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné okurky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 menších okurek, 30 dkg čerstvých hub různých druhů, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 4 dkg slaniny, sůl, mletý pepř, 1/2 kulička jalovce (rozdrtit), tymián, 6 lžic strouhanky, 6 dkg tuku, 1/8 l vývaru z masa nebo masoxu, 1/2 dl kysané smetany, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané okurky podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Očištěné houby nadrobno pokrájíme. Použijeme-li žampióny, zakapeme je citrónovou šťávou, aby zůstaly bílé. Cibuli nadrobno nakrájíme a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky osmahneme. Přidáme houby a 4 minuty společně dusíme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, jalovcem a bylinkami. Okurky touto směsí naplníme. Povrch posypeme strouhankou a poklademe kousky másla. Naplněné okurky vložíme do pekáčku vymazaného tukem, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a ve středně horké troubě asi 20 minut zapékáme. Hotový pokrm zahustíme kysanou smetanou a dle chuti dokořeníme. Podáváme s vařenými brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1678x    verze pro tisk

Plněné okurky po bulharsku

Plněné vinné listy z Řecka

Restované sladké brambory s višněmi a pekany

Ředkvičkový nákyp

Ředkvičky dušené jako houby