cpt. Cook
 

Dušené okurky

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Plněné okurky po bulharsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  okurky, mleté maso, slanina, rýže, vejce, rajčatový protlak, sůl, mletý pepř, několik lžic smetany, kopr, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Větší oloupané okurky překrojíme na 4-5 cm dlouhé kusy a vydlabeme z nich jádra. Připravíme si nádivku z mletého libového vepřového nebo skopového masa, na kostky pokrájené uzené slaniny, menšího množství polodušené rýže, vajec, rajského protlaku, potřebného množství soli a trošky pepře. Touto nádivkou naplníme vydlabané díly okurek, které pak složíme do původního tvaru. Dáme je do kastrolu nebo ohnivzdorné nádoby vymazané máslem, polijeme rajským protlakem, smíchaným s několika lžícemi smetany, a posypeme na drobno pokrájeným koprem. Osolíme, opepříme přilijeme smetanu smíchanou s citrónovou šťávou a pečeme v troubě 20-25 minut.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1509x    verze pro tisk

Plněné vinné listy z Řecka

Restované sladké brambory s višněmi a pekany

Ředkvičkový nákyp

Ředkvičky dušené jako houby