cpt. Cook
 

Černý kořen zapékaný

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušené okurky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg okurek (tykví nebo patisonů), 15 dkg slaniny, 1/2 větší cibule, sůl, 3 velká rajčata, 1/2 l kysané smetany, 1/2 lžička hladké mouky, kopr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané okurky nakrájíme na silnější kolečka, jadřince odstraníme kulatou formičkou a mírně osolíme. V kastrole do sklovita vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme ji rovněž zesklovatět. Pak přidáme okurky a dusíme na mírném ohni trochu podlité vývarem nebo vodou do měkka. Naposled přilijeme smetanu smíchanou s moukou a krátce povaříme. Podáváme zdobené vařenými vejci a čerstvým usekaným koprem, obložené malými vařenými bramborami.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2536x    verze pro tisk

Dušené ředkvičky

Gratinovaná čekanka v šunce

Jablečno-fenyklový casserole se šunkou
(Apple-fennel ham and egg casserole)

Kukuřice se slaninou a bylinkami

Kukuřice v těstíčku

Lůžka artyčoků s hlávkami chřestu
(Fonds d'artichauts aux pointes d'asperges)

Mozeček z ředkviček

Okurky dušené

Okurky plněné masem

Okurky plněné syrovou zeleninou

Okurky po polsku

Okurky s houbami

Okurky s koprovou omáčkou

Plněné artyčoky à la Ragusano
(Cacocciuli chini co' Cascavaddu Rausanu)

Plněné okurky

Plněné okurky po bulharsku

Plněné vinné listy z Řecka

Restované sladké brambory s višněmi a pekany