cpt. Cook
 

Hovězí špejle

Hovězí tokáň na majoránce

Hovězí Tokyo

Hovězí Verona

Hovězí závitek po pražsku

Hovězí závitek s křenem

Hovězí závitky

Hovězí závitky plněné zelenou paprikou

Husarské závitky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Chile con carne

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg předního hovězího (vepřového), 10 dkg uzeného masa, 3 lžíce vepřového sádla, 4  cibule, sůl, 20 dkg červených fazolí, 2  papriky (zelené), 4  rajčata, 2 lžíce mexické směsi koření, 2 stroužky česneku, 1.15 lžíce hladké mouky, 2 lžíce tvrdého sýra (strouhaného), zelená petrželka, koriandrové lístky (nemusí být)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso nakrájíme, prudce opečeme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, potom vsypeme mexickou směs, přes noc namočené fazole, podlijeme vodou, přidáme nakrájený nebo sušený česnek. Pomalu dusíme, až maso i fazole změknou. Pak osolíme, přidáme na kostky nakrájené uzené maso, papriky, rajčata a dusíme ještě asi 10 minut. Je-li pokrm řídký, zahustíme jej moukou rozmíchanou ve vodě. Chceme-li jej mít ostřejší, dodáme špetku chilli. Podáváme jej s rýží, posypaný trochou strouhaného sýra a sekanou petrželkou. V Mexiku podávají místo petrželky mladé lístky koriandru.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2271x    verze pro tisk

Chilli con carne

Chilli con carne podle Gregory Pecka

Individuální wellingtony

Jazyk s polskou omáčkou

Jednoduché curry z hovězího a rajčat

Jídlo pro horké letní večery

Kalifornské marinované hovězí

Kalkatské hovězí maso na karí

Kang-šao-zou-š

Kantonské maso