cpt. Cook
 

Hovězí Tokyo

Hovězí Verona

Hovězí závitek po pražsku

Hovězí závitek s křenem

Hovězí závitky

Hovězí závitky plněné zelenou paprikou

Husarské závitky

Chile con carne

Chilli con carne

Chilli con carne podle Gregory Pecka

Polsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jazyk s polskou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  hovězí jazyk, 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, 15 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, 1/2  citrón, 10 dkg brusinkového kompotu nebo rosol z brusinek, 15 dkg rozinek, 3 dkg mandlí, 6 lžic červeného vína
zkopírováno z http://www.tacos.cz Opraný jazyk uvaříme se zeleninou. Oloupáme, nakrájíme na plátky. Světlou jíšku z másla a mouky zředíme vývarem, metlou našleháme a povaříme. Do procezené omáčky prolisujeme brusinky a přidáme rozinky a na nudličky nakrájené mandle. Aby omáčka měla tmavší barvu, přidáme trochu opraženého cukru (karamelu). Nakonec vmícháme víno.

www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1878x    verze pro tisk

Jednoduché curry z hovězího a rajčat

Jídlo pro horké letní večery

Kalifornské marinované hovězí

Kalkatské hovězí maso na karí

Kang-šao-zou-š

Kantonské maso

Katalánské roštěnky

Kežmarská roštěná s rösty

Klatovský závitek