cpt. Cook
 

Dušená ryba na karí

Dušený pstruh s limetkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Grilovaní pstruzi s bylinkovou majonézou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  pstruzi (menší, kuchyňsky upravení), 4  citróny (chemicky neošetřený), 2 svazky zelené petrželky, 3 snítky tymiánu, 3  šalotky, sůl, mletý pepř, olej (k potírání),

Bylinková majonéza: 1/2  žloutek, 1/2 lžička hořčice, 2 stroužky česneku, 1/2  citrónu, 1/2 lžíce vinného octa, 7.15 cl oleje, 1/2 svazek bazalky, 1/2 svazek pažitky, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 svazek kopru, 115 dkg bílého jogurtu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Ryby omyté studenou vodou zakapeme zevnitř i zvenčí citrónovou šťávou. Omyjeme petrželku a tymián, oloupeme šalotky, vše nadrobno nasekáme a pak smícháme. Pstruhy naplníme osolenou a opepřenou bylinkovou směsí ochucenou trochou citrónové šťávy a kůrou nastrouhanou z poloviny citrónů. Zbývající citróny oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a ta pak rozpůlíme. Kůži každé ryby na několika místech lehce nařízneme a do otvorů zasuneme plátky citrónů tak, aby ven vyčnívaly vždy asi jen dvě třetiny. Pstruhy grilujeme nejméně 10 minut a přitom je obracíme.

www.tacos.cz Bylinková majonéza: žloutek rozmícháme s hořčicí, prolisovaným česnekem, citrónovou kůrou a šťávou a s uvedeným množstvím octa. Do této kaše pak tenoučkým pramínkem opatrně přiléváme olej a šleháme do krémovité konzistence. Nakonec do majonézy postupně zašleháme i jogurt rozmíchaný s bylinkami nasekanými najemno.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2060x    verze pro tisk

Grilovaní pstruzi s jemnou omáčkou

Kabajaki ze pstruha

Losos

Losos Key West

Losos na estragonu

Losos na zázvoru

Losos nadívaný zázvorem
(Salmone farcito allo zenzero)

Losos po provensálsku

Losos po rybářsku

Losos s teplým rajčatovo-bazalkovým olejem

Losos se zeleným pepřem

Lososové fettuccine

Pečený pstruh Venuše

Pstruh na bílém víně

Pstruh na bylinkách v hlívě ústřičné

Pstruh na karí

Pstruh na mandlích