cpt. Cook
 

Dušená ryba na karí

Dušený pstruh s limetkou

Grilovaní pstruzi s bylinkovou majonézou

Grilovaní pstruzi s jemnou omáčkou

Kabajaki ze pstruha

Losos

Losos Key West

Losos na estragonu

Losos na zázvoru

Losos nadívaný zázvorem
(Salmone farcito allo zenzero)

Losos po provensálsku

Losos po rybářsku

Losos s teplým rajčatovo-bazalkovým olejem

Losos se zeleným pepřem

Lososové fettuccine

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Lososové karbenátky se sumahem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg moučných brambor, 1/2 lžíce plnotučného mléka, 215 dkg lososa, 1/2  citrón na kůru i na šťávu, 2 dkg zelené petrželky, 2 dkg kopru, 2 dkg nakládaných okurek, 2  jarní cibulky, 2.15 lžíce sumahu, 3 lžíce hladké mouky, 1/2  vejce, 6 dkg obyčejné strouhanky, 2 dl rostlinného oleje, řeřicha
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou a vařte 10 minut brambory nakrájené na kousky. Mezitím zahřejte mléko na mírném ohni v hrnci, dokud se nezačne vařit, což bude trvat několik minut. Odstavte z ohně, přidejte do něj vykostěného lososa bez kůže a přikryjte pokličkou.

www.tacos.cz Brambory nechte okapat v cedníku a poté je položte na prázdnou pánev, aby se 5 minut odpařovaly. Lososa vyjměte z mléka. Do mléka přidejte citronovou kůru, šťávu, nasekanou petrželku a kopr, najemno nasekané znojemské okurčičky a nasekanou jarní cibulku spolu se sumahem. Přisypte brambory a nahrubo je rozmačkejte, poté přidejte lososa, rozdělte ho na kousky a vše promíchejte s trochou koření.

www.tacos.cz Do široké mělké mísy vyklopte mouku, ve druhé rozšlehejte vejce a do třetí mísy nasypte strouhanku. Rukama vytvarujte z lososové směsi bochánky, po jednom na porci. Každý z nich namočte do mouky, aby se lehce obalil, přebytečnou mouku oklepejte, namočte do vejce a nakonec do strouhanky. Přeneste na talíř.

www.tacos.cz Do velké pánve s nepřilnavým povrchem nalijte olej tak, aby byla plná maximálně do dvou třetin, a postavte ji na vysokou teplotu. Olej je dostatečně horký, když do něj vhozená strouhanka během několika sekund zezlátne. Smažte rybí karbenátky 2-3 minuty z každé strany dozlatova a podávejte s řeřichou.

vloženo 12.11.2022    zobrazeno 425x    verze pro tisk

Pečený pstruh Venuše

Pstruh na bílém víně

Pstruh na bylinkách v hlívě ústřičné

Pstruh na karí