cpt. Cook
 

Hanácká křenová placka

Hašé Parmentier
(Hachis Parmentier)

Holandské řízky

Horácký dlabanec podle Mořického

Houbový gratin s masovými kuličkami

Indie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí kofta

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg mletého hovězího masa, 2 lžíce smetany, 2 lžičky čerstvého najemno nasekaného zázvoru, 2  chilli papričky (čerstvé, najemno nasekané, červené nebo zelené), 2 stroužky česneku - rovněž najemno nasekat, 1/2 lžička mango prášku, 1.15 lžičky mletého koriandru, 1.15 lžičky garam másaly, 1.15 lžičky mletého římského kmínu, sůl,

Smetanová omáčka: 1/2 lžíce rostlinného oleje, 1/2 lžička římského kmínu, 2  bobkové listy, 2 lžičky čerstvého, najemno nasekaného zázvoru, 2  chilli papričky, 3 stroužky česneku - opět nadrobno vše posekat, 3 dl smetany, 1/2 lžička mango prášku, 1/2 lžičky kurkumy, 1.15 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky garam másaly, 1.15 lžičky mletého římského kmínu, 3 lžíce koriandrových lístků, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Příprava koft: do misky dejte mleté maso, sladkou smetanu, zázvor, chilli, česnek, mango prášek, mletý koriandr, garam masalu, římský kmín, podle chuti přisolte a dobře promíchejte. Vzniklou směs nabírejte lžící a po částech vytvářejte mokrýma rukama oválky nebo krokety, které poté dejte asi na 15-20 minut vařit do páry (do hrnce nalijte trochu vody, dejte do něj sítko a na něj naskládejte kofty). Vyndejte kofty z páry, naskládejte je do mělkého plechu. Rozehřejte troubu na 150°C (mírný oheň).

www.tacos.cz Příprava omáčky: na pánvi mírně rozehřejte olej, přidejte zrnka římského kmínu, bobkový list, zázvor, chilli a česnek a 2 minuty poduste. Vmíchejte sladkou smetanu, mango prášek, kurkumu, mletý koriandr, garam masalu a římský kmín a za stálého míchání duste 5-7 minut. Sundejte pánev z ohně, vmíchejte čerstvý koriandr a podle chuti dosolte. Omáčku nalijte na kofty, přikryjte a v předehřáté troubě pečte 20 minut.

vloženo 30.07.2007    zobrazeno 2614x    verze pro tisk

Hovězí maso Bangkok

Hovězí sekaná pečeně s kapustou

Hovězí sekaný biftek

Chilský kukuřičný koláč
(Pastel de choclo)

Indický kebab

Jablka plněná mletým masem

Jaternicový prejt

Jehněčí kuličky s pekanovou omáčkou romesco

Kabáb z mletého masa

Karbanátky na čirpánský způsob

Karbanátky obložené zeleninou

Karbanátky po australsku se sezamem

Karbanátky s bílou omáčkou

Karbanátky s bylinkami