cpt. Cook
 

Hanácká křenová placka

Hašé Parmentier
(Hachis Parmentier)

Holandské řízky

Horácký dlabanec podle Mořického

Houbový gratin s masovými kuličkami

Hovězí kofta

Hovězí maso Bangkok

Hovězí sekaná pečeně s kapustou

Hovězí sekaný biftek

Chilský kukuřičný koláč
(Pastel de choclo)

Indický kebab

Jablka plněná mletým masem

Jaternicový prejt

Jehněčí kuličky s pekanovou omáčkou romesco

Kabáb z mletého masa

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Karbanátky na čirpánský způsob

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  10 dkg mletého masa, 10 g cibule, 2 dkg chleba, 1.2 cl mléka, 1/8  vejce, 4 g zelené petrželky, 8 g hladké mouky, 1/2 g mletého pepře, 2 g soli,

Omáčka: 2 dkg tuku, 2.15 dkg cibule, 15 g hladké mouky, 2.15 dkg mrkve, 2 dkg celeru, 15 dkg brambor, 2 dkg paprik, 6 dkg rajčat, 15 g pálivé papriky, 2 g mletého pepře, 1/2 g mleté papriky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Do mletého masa přidáme černý pepř, nadrobno nakrájenou cibuli, zelenou petržel, vejce, sůl, a chléb, který byl předem namočen ve vodě či mléku, poté vymačkaný. Velmi dobře promícháme a vytvoříme 2 karbanátky na porci, které obalíme v mouce, zploštíme a osmažíme (ne úplně). Omáčku připravíme tak, že do studeného tuku s malým množstvím vody a soli vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájenou mrkev a celer a podusíme do změknutí. Přidáme rajčata, mouku, sladkou papriku a rozředíme horkou vodou. Uvedeme do varu, přidáme nadrobno nakrájenou papriku a po patnácti minutách kousky brambor, zpola usmažené karbanátky, mletý pepř a rajčata. Pálivou papriku, pokud je čerstvá, přidáváme do vaření stejně jako ostatní zeleninu, a pokud je sušená, zároveň s karbanátky. Dovaříme na mírném ohni. Posypeme nadrobno nakrájenou petrželí.
vloženo 26.06.2007    zobrazeno 2278x    verze pro tisk

Karbanátky obložené zeleninou

Karbanátky po australsku se sezamem

Karbanátky s bílou omáčkou

Karbanátky s bylinkami