cpt. Cook
 

Hašé Parmentier
(Hachis Parmentier)

Holandské řízky

Horácký dlabanec podle Mořického

Houbový gratin s masovými kuličkami

Hovězí kofta

Hovězí maso Bangkok

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí sekaná pečeně s kapustou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg zadního hovězího bez šlach, 8 dkg slaniny, 3  vejce, 1/2 menší cibule, 8 dkg rýže, 1/2 středně velká kapusta, sůl, mletý pepř,  špetka mletého nového koření, 1/2 lžíce vepřového sádla nebo másla, 1/2 lžička hladké mouky na zahuštění šťávy, 1/2 lžička másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Slaninu drobně nakrájíme a do sklovita vyškvaříme. Pak přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme slabě zrůžovět. Přimícháme dobře propranou a spařenou rýži, promícháme a odstavíme. Z kapusty skrojíme tuhé listy a rozkrojenou na půlky ji necháme spařit a dobře ji vymačkáme. Rozsekáme ji na hrubo, přidáme k masu spolu s rýží a cibulí se slaninou, okořeníme, osolíme a přidáme do pěny ušlehaná vejce. Utvoříme dvě šišky a na pekáči s rozpuštěným máslem nebo sádlem pečeme asi 1 až 1 a 1/4 hodiny. Pak šťávu zahustíme moukou smíchanou se lžičkou másla a krátce povaříme.

www.tacos.cz Příloha: několik druhů salátů a malé brambory sypané petrželkou

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1659x    verze pro tisk

Hovězí sekaný biftek

Indický kebab

Jablka plněná mletým masem

Jaternicový prejt

Kabáb z mletého masa

Karbanátky na čirpánský způsob

Karbanátky obložené zeleninou

Karbanátky po australsku se sezamem

Karbanátky s bílou omáčkou

Karbanátky s bylinkami

Karbanátky s rajskou omáčkou

Karbanátky se žampióny

Karbanátky ve smetanové omáčce