cpt. Cook
 

Hanácká křenová placka

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hašé Parmentier

Hachis Parmentier

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  80 dkg hovězího masa zbylého z pot-au-feu, 80 dkg brambor, 1.15 dl mléka, 8 dkg másla, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2  cibule, 2 dl vývaru z pot-au-feu, 4 lžíce oleje, 3 lžíce strouhanky, 2 dkg másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory vařte ve slupce 35 minut na páře. Oloupejte je a protáhněte lisem na brambory nebo dohladka rozmačkejte. Zahřejte mléko a nalijte ho do bramborové kaše. Přidejte máslo, sůl, pepř, čerstvě strouhaný muškátový oříšek, promíchejte a udržujte v teple. Oloupejte a jemně nakrájejte cibuli. Nakrájejte zbylé maso z pot-au-feu, zahřejte polovinu oleje v pánvi. Osmažte na něm cibuli po dobu 5 minut bez míchání. Přidejte maso, zalijte vývarem a pokračujte ve vaření 15 minut, občas zamíchejte. Dochuťte solí a pepřem.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na teplotu 210 °C. Vymažte nádobu na gratin zbývajícím olejem. Na dno rovnoměrně rozložte maso s cibulí a zakryjte vrstvou bramborové kaše. Posypte strouhankou a vločkami masla. Pečte asi 20 minut, dokud není povrch zlatavě hnědý. Podávejte rychle se zeleninovým salátem.

vloženo 21.10.2017    zobrazeno 1223x    verze pro tisk

Holandské řízky

Horácký dlabanec podle Mořického

Houbový gratin s masovými kuličkami

Hovězí kofta

Hovězí maso Bangkok

Hovězí sekaná pečeně s kapustou

Hovězí sekaný biftek

Chilský kukuřičný koláč
(Pastel de choclo)

Indický kebab

Jablka plněná mletým masem

Jaternicový prejt

Jehněčí kuličky s pekanovou omáčkou romesco

Kabáb z mletého masa

Karbanátky na čirpánský způsob

Karbanátky obložené zeleninou

Karbanátky po australsku se sezamem

Karbanátky s bílou omáčkou

Karbanátky s bylinkami