cpt. Cook
 

Hovězí maso s pažitkou

Hovězí maso s pikantními fazolemi

Hovězí maso s růžičkovou kapustou

Hovězí maso s tykví a žampióny

Hovězí maso se sójovými boby

Hovězí maso v zelenině

Hovězí mole

Hovězí na cibulce

Hovězí na hřebíčku

Hovězí na karí

Hovězí na pivu

Hovězí na víně s brusinkami

Hovězí nudličky na pórku

Hovězí nudličky s růžičkovou kapustou

Hovězí pečeně na zázvoru

Hovězí pečeně na zelenině

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí pečeně plněná mletým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg zadního hovězího, 1/4 kg vepřového plecka, 1/2 středně velká cibule, 1/2  vejce, sůl, 2  rohlíky, 2 lžíce vepřového sádla nebo máslo, 1/2 lžička hladké mouky, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí maso rozkrojíme na velký plát a tence jej naklepeme. Okraje odkrojíme a s vepřovým masem společně umeleme. Žemle namočíme a vymačkáme. Cibuli jemně nakrájíme a na polovině sádla ji osmažíme do sklovita. Asi polovinu cibule přidáme k mletému masu a ostatní použijeme pod pečeni. K mletému masu přidáme vymačkané, strojkem protlačené žemle, osolíme, opepříme, přidáme do pěny ušlehané vejce a petrželku. Plát masa posolíme a potřeme směsí mletého masa. Pevně stočíme, ovážeme motouzem do tvaru válečku. Povrch osolíme, opepříme, vložíme do pekáče na zpěněnou cibuli a po celém povrchu maso opečeme. Za mírného podlévání upečeme. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a krátce povaříme. Obměna: místo sádla použijeme slaniny a povrch masa po zabalení protkneme proužky slaniny.

www.tacos.cz Příloha: suchá rýže, brambory s petrželkou a saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2254x    verze pro tisk

Hovězí pečeně se zeleninou

Hovězí pečeně se žampióny

Hovězí plátek na jalovci