cpt. Cook
 

Hovězí plátky na sardelích

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hovězí plátky na smetaně se žampióny

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg zadního hovězího, 1/2 lžička směsi na roštěnky, sůl, 2 lžíce oleje, 1/2 větší cibule, 1/2 sklenka vody nebo vývaru, 15  žampiónů, 1/2 sklenka smetany, 1/2 lžíce hladké mouky, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Hovězí plátky na okraji mělce nařízneme, rozklepeme, osolíme, okořeníme (směs pepře, zázvoru, kardamomu, koriandru, rozmarýny, papriky, nového koření, kmínu, muškátového květu, případně pepř nebo chilli), vložíme na zpěněnou rozkrájenou cibuli na oleji. Opečeme po obou stranách a podlijeme vodou nebo vývarem. Dusíme do měkka, pak přidáme žampióny nakrájené na plátky a zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou. Povaříme, podle potřeby přikořeníme či přisolíme nebo rozředíme vodou či polévkou. Nakonec podle chuti pokapeme citrónovou šťávou.

www.tacos.cz Příloha: noky nebo knedlíky či rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2169x    verze pro tisk

Hovězí plátky s dušenými paprikami

Hovězí plátky s křenem

Hovězí plátky se sýrem

Hovězí plátky se sýrem a bylinami

Hovězí po burgundsku Romana Pauluse

Hovězí po čínsku

Hovězí po italsku

Hovězí roláda na slanině

Hovězí roláda se zeleninou

Hovězí roštěnky

Hovězí s ananasem

Hovězí s křenovou omáčkou

Hovězí s paprikou

Hovězí s rajskou omáčkou

Hovězí se zeleninou a brambory

Hovězí Stroganoff

Hovězí špejle

Hovězí tokáň na majoránce