cpt. Cook
 

Kachna po pekingsku

Portugalsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachna po portugalsku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  kachna, 1/2 lžíce oleje, 3 dkg másla, 1/2  cibule, 1/2 zelená paprika, 1/4 kg rajčat, 3 dkg hladké mouky, vývar z drůbků, 1/2 dl červeného vína, mletá paprika, 1/2 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, oloupáme je a rozkrájíme na čtverečky. Očistěnou kachnu rozstříháme na porce, osmažíme na směsi másla a oleje do zlatohněda a přeložíme do kastrolu. V tuku od opékání osmažíme drobně krájenou cibuli a zelenou papriku (papriku i rajčata můžeme rovněž použít zmrazené), přidáme připravená rajčata, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vývaru z drůbků a vínem a přivedeme k varu. Směs nalijeme na připravené porce kachny, přidáme sůl, pepř, mletou papriku, rozetřený česnek a pečeme, až je kachna měkká. Při pečení kachnu poléváme šťávou a podléváme malým množstvím horkého vývaru.

www.tacos.cz Příloha: dušená rýže

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3174x    verze pro tisk

Kachna po sečuánsku

Kachna po soloňském způsobu

Kachna po srbsku

Kachna s ananasem a třešněmi

Kachna s meruňkovou náplní

Kachna s pomerančem

Kachna s pomerančovou omáčkou

Kachna se zelím
(Veszprém)

Kachní prsa na karí

Kachní prsa na malinách

Kachní prsa plněná dýní a pomerančem

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a pastinákovým pyré

Kachní prsa s čínským zelím

Kachní prsa s omáčkou z portského a fíků

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Kachní prsíčka na zeleném pepři s liškami

Kachní stehna podle prababičky

Kachnička s vánoční nádivkou pečená do křupava