cpt. Cook
 

Kachna po pekingsku

Kachna po portugalsku

Kachna po sečuánsku

Kachna po soloňském způsobu

Kachna po srbsku

Kachna s ananasem a třešněmi

Kachna s meruňkovou náplní

Kachna s pomerančem

Kachna s pomerančovou omáčkou

Kachna se zelím
(Veszprém)

Kachní prsa na karí

Kachní prsa na malinách

Kachní prsa s čínským zelím

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Kachní prsíčka na zeleném pepři s liškami

Kachní stehna podle prababičky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachnička s vánoční nádivkou pečená do křupava

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2  kachna, 2  housky, 15 dkg slaniny, 2 dl smetany, 2  vejce, 10 dkg fíků, 10 dkg datlí, 15 dkg kandované pomerančové kůry, 1/2  jablko, 10 dkg vlašských ořechů, 1/2 svazek zelené petrželky, mletý pepř, sůl, 1/2 dl brandy, 1/2 dl medu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kachnu očistíme a osolíme. Špek nakrájený na kostičky vypečeme, přidáme nakrájené housky, zalijeme smetanou a necháme prosáknout. Přidáme nakrájené fíky, datle, kandovanou kůru, jablko, ořechy, sekanou petrželku. Do zchladlé směsi vmícháme vejce, sůl a nádivkou naplníme kachnu. Pokud nádivka zbude, dáme ji péct do pekáčku pod kachnu.

www.tacos.cz V brandy rozmícháme med a marinádou potřeme kachnu, kterou vložíme do pekáče prsy dolů, podlijeme vodou a pečeme pozvolna při 150 °C podle velikosti kachny asi 2,5 hodiny, poté otočíme a při 180 °C dopečeme dozlatova. Podáváme se zelím (viz recept karamelové zelí s jablečnou šťávou) a knedlíkem (např. máslové houskové knedlíky).

vloženo 02.12.2012    zobrazeno 1925x    verze pro tisk

Korma z kachny

Kořeněná kachna na hruškách
(Ànec amb peres)

Kounická kachna