cpt. Cook
 

Kachna po pekingsku

Kachna po portugalsku

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachna po sečuánsku

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1.15 kg kachny, sůl,

Marináda: 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 2 lžíce sherry,

Omáčka: 10 dkg sečuánské zeleniny, 1/2 malá cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce medu, 1/2 lžíce vinného octa, 1/2 lžíce oleje na smažení, hlávkový salát (na ozdobu), naťová cibulka (na ozdobu)

zkopírováno z http://www.tacos.cz Všechny ingredience marinády pečlivě promícháme. Vykuchanou a umytou kachnu propícháme vidličkou, osolíme a vložíme do marinády. Necháme 3 hodiny odležet. Asi v polovině doby kachnu obrátíme, aby se marináda dobře vsákla.

www.tacos.cz Kachnu upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 1,5 hodiny, přičemž ji stále poléváme vypečenou šťávou. Upečenou kachnu ochladíme a rozkrájíme na porce. Šťávu z pečení také ochladíme a sebereme z ní tuk.

www.tacos.cz Sečuánskou zeleninu usekáme. Česnek a cibuli usekáme nadrobno. Rozehřejeme olej a zeleninu, cibuli a česnek v něm osmažíme, pak přidáme další ingredience omáčky, přivedeme do varu, vlejeme šťávu z pečeně a ochladíme.

www.tacos.cz Porce kachny polejeme omáčkou a dáme znovu do chladu. Podáváme na listech salátu posypané usekanou naťovou cibulkou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 19103x    verze pro tisk

Kachna po soloňském způsobu

Kachna po srbsku

Kachna s ananasem a třešněmi

Kachna s meruňkovou náplní

Kachna s pomerančem

Kachna s pomerančovou omáčkou

Kachna se zelím
(Veszprém)

Kachní prsa na karí

Kachní prsa na malinách

Kachní prsa plněná dýní a pomerančem

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a pastinákovým pyré

Kachní prsa s čínským zelím

Kachní prsa s omáčkou z portského a fíků

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Kachní prsíčka na zeleném pepři s liškami

Kachní stehna podle prababičky

Kachnička s vánoční nádivkou pečená do křupava