cpt. Cook
 

Kachna po pekingsku

Kachna po portugalsku

Kachna po sečuánsku

Kachna po soloňském způsobu

Kachna po srbsku

Kachna s ananasem a třešněmi

Kachna s meruňkovou náplní

Kachna s pomerančem

Kachna s pomerančovou omáčkou

Kachna se zelím
(Veszprém)

Kachní prsa na karí

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachní prsa na malinách

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  4  kachní prsíčka (vykostěné, s kůží, o váze asi 315 dkg), sůl, mletý pepř, 6 lžic malinového octa, 2 stroužky česneku, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 šálek červeného vína, 2 lžíce malinového džemu nebo rybízové marmelády, 2 lžíce studeného másla, 2 hrsti malin, rukola
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kůži a tuk na horní straně kachních prs nařízneme ostrým nožem do kříže. Z obou stran je okořeníme solí a mletým pepřem. Hodně rozehřejeme velkou pánev. (Pokud se vám zdá tuku na prsíčkách moc, můžete ho nejprve část rozpustit na pánvi při nízké teplotě po dobu asi 10 minut a slít, ale rozhodně ne všechen, dělá kůžičku křupavou.) Maso zprudka orestujeme na pánvi, nejprve 7-10 minut na straně s kůží, potom 3-5 minut na druhé straně. Přeložíme na krájecí prkénko a dáme stranou. Slejeme tuk a pánev zalejeme ovocným octem a rozpustíme v něm přípečky. Minutu povaříme, redukujeme. Přimícháme drcený česnek, rajčatový protlak a posléze červené víno. Vaříme a redukujeme omáčku dalších 5 minut. Přimícháme ovocnou marmeládu. Odstavíme z ohně a po kouscích vmícháme vychlazené máslo, abychom dostali lesklou, hustou omáčku. Vhodíme část malin ohřát, část necháme na zdobení. Prsa tence nakrájíme a uspořádáme na talíře na lůžko z rukoly. Přelejeme omáčkou, ozdobíme a podáváme.
vloženo 05.07.2013    zobrazeno 1210x    verze pro tisk

Kachní prsa s čínským zelím

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Kachní prsíčka na zeleném pepři s liškami

Kachní stehna podle prababičky

Kachnička s vánoční nádivkou pečená do křupava

Korma z kachny

Kořeněná kachna na hruškách
(Ànec amb peres)

Kounická kachna