cpt. Cook
 

Kachna po pekingsku

Kachna po portugalsku

Kachna po sečuánsku

Kachna po soloňském způsobu

Kachna po srbsku

Kachna s ananasem a třešněmi

Kachna s meruňkovou náplní

Kachna s pomerančem

Kachna s pomerančovou omáčkou

Kachna se zelím
(Veszprém)

Kachní prsa na karí

Kachní prsa na malinách

Kachní prsa plněná dýní a pomerančem

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a pastinákovým pyré

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kachní prsa s čínským zelím

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  40 dkg kachních prsíček, 3 lžíce oleje, 2  šalotky, 40 dkg čínského zelí, 1/2 lžíce sezamového oleje, 1/2 lžíce limetkové šťávy, 1/2 šálku zeleninového vývaru, 1/2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce sezamových semínek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Filátka z kachních prs osolte a opepřete. Rozpalte na pánvi asi třetinu oleje a osmažte na něm maso kůží nahoru po dobu asi 10 minut. Šalotky mezitím oloupejte a jemně nakrájejte, čínské zelí opláchnete, vytřepete vodu a nakrájíte na tenké proužky. Na druhé pánvi rozehřejte zbývající olej spolu se sezamovým a krátce na něm šalotku a zelí osmahněte. Přidejte limetkovou šťávu a vývar, nechte prohřát asi 10 minut, pak vmíchejte sójovou omáčku a sezamová semínka.

www.tacos.cz Prsíčka obraťte a smažte dalších 10 minut kůží dolů, v připadě potřeby přidejte trošku oleje. Když jsou propečená a kůžička zlatá, nakrájejte na plátky a servírujte obložená čínským zelím.

vloženo 12.02.2011    zobrazeno 3322x    verze pro tisk

Kachní prsa s omáčkou z portského a fíků

Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

Kachní prsíčka na zeleném pepři s liškami

Kachní stehna podle prababičky

Kachnička s vánoční nádivkou pečená do křupava