cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Katalánské brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 8 snítek zelené petrželky, 1/2 větší cibule, 3 stroužky česneku, 1/2 dl oleje, 1/2  citrónu na šťávu, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slané vodě, oloupáme a nakrájíme na plátky. Nadrobno nakrájenou zelenou petrželku, cibuli a česnek opečeme v železném kastrolu na oleji. Vložíme brambory, osolíme je, opepříme a přidáme citrónovou šťávu. Zapékáme je v troubě, až se na nich vytvoří zlatohnědá kůrka. Podáváme je posypané strouhaným sýrem a smaženou cibulkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1688x    verze pro tisk

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette