cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jacket potatoes

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg brambor, 30 dkg očištěného pórku, 1/2 lžíce másla, tuk na smažení, sůl, zelená petrželka, 4 obří brambory, sůl, kmín
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na osobu se počítá s jedním obřím bramborem. Po umytí, ale nikoliv loupání, se mírně osolí, okmínuje a každý zvlášť neprodyšně zabalí do kusu alobalu. Na roštu v rozehřáté troubě se nechají péct asi 75 minut - záleží na velikosti brambor. Po vyndání z trouby se svléknou z alobalového kabátku, nahoře nakrojí ostrým nožem do kříže a pomocí dvou vidliček rozevřou a mírně načechrají.

www.tacos.cz Další úprava může být různá - od pouhého přelití kysanou smetanou nebo omáčkou stejnou jako na špagety až po některou ze sýrových variant. Brambory se v tomto případě částečně vydlabou a vnitřek smíchá například s nastrouhanou nivou, kouskem másla a čerstvou petrželkou. Hmota se opět vrátí do brambory a zalije smetanou.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3496x    verze pro tisk

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette