cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Italské zapečené brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg vařených brambor, 2 šálky pečeného masa, 4 větší rajčata, 1/2 větší cibule, 2 lžíce oleje, 6 lžic strouhanky, máslo (podle potřeby), 3  vejce, 1/4 l mléka, sůl, zelená petrželka, 15 dkg parmezánu nebo čedaru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vařené brambory nakrájíme kráječem na vejce na kolečka. Rajčata krátce spaříme, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je rovněž na kolečka. Strouhanku na sucho opražíme. Jemně nakrájenou cibuli podusíme na oleji do sklovita a smícháme se strouhankou. Zapékací mísu silně vymastíme a vysypeme strouhankou, vložíme do ní vrstvu brambor, posolíme a posypeme strouhankou, pak vrstvu mletého pečeného masa, posypeme strouhankou, pak vrstvu rajčat, posypeme strouhankou a pokapeme máslem. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Dáme do předehřáté trouby péci. Jakmile se začnou péci, přilijeme do pěny ušlehaná vejce smíchaná s osoleným mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme asi 1/2 hodiny.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2546x    verze pro tisk

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette