cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

Jihlavské kopečky

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Moravské brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg brambor, vepřové sádlo, 2 dl smetany, 3  vejce, mletý pepř, kmín, sůl, 30 dkg moravské klobásy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Syrové oloupané brambory nakrájíme na jemné plátky, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Pak promícháme s klobásou nakrájenou na plátky, osolíme, okmínujeme a dáme péci na pekáček vymazaný sádlem. Měkké brambory zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce, a dáme ještě dopéci do zlatova.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2031x    verze pro tisk

Moravský bramborový chléb

Morbiflette