cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jihlavské kopečky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brambor, 1/2  vejce, 10 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 1/2  houska
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si těsto jako na bramborák, avšak okořeněné pouze pepřem. Přimícháme na kostičky nakrájenou housku. Kopečky - odtud jejich jméno - klademe na pánev do rozpáleného tuku a lžící rozmáčkneme. Dobře opečené a propečené se podávají s dušenou zeleninou nebo se sezónním zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2072x    verze pro tisk

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette

O'Brienovy brambory
(O'Brien's potatoes)

Opečené brambory

Opečené brambory Barbados

Pasticcio di patate con le salsicce
(Bramborový koláč s klobáskou)

Patate raganate
(Zapečené brambory s rajčaty)

Pečené batáty s kešu oříšky, šalotkou a kozím sýrem

Pečené brambory

Pečené brambory s česnekem

Pečené brambory s omáčkou

Pečené brambory s tvarohem

Pečené nové brambory s pikantní zakysanou smetanou

Pečené sladké brambory s chilli