cpt. Cook
 

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené s vejci

Brambory zapečené se strouhaným sýrem

Brambory zapečené se sýrem a vejci

Brambory zapékané se salámem a zeleninou

Falešná sekaná

Francouzské brambory

Gratin ze sladkých brambor a okurky s cantalem
(Gratin de patate douce, navet, épices et cantal)

Irské farmářské brambory
(Farmer's potatoes)

Italské zapečené brambory

Jacket potatoes

Jarmareční brambory pečené

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jihlavské kopečky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg brambor, 1/2  vejce, 10 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř, 1/2  houska
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si těsto jako na bramborák, avšak okořeněné pouze pepřem. Přimícháme na kostičky nakrájenou housku. Kopečky - odtud jejich jméno - klademe na pánev do rozpáleného tuku a lžící rozmáčkneme. Dobře opečené a propečené se podávají s dušenou zeleninou nebo se sezónním zeleninovým salátem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1419x    verze pro tisk

Jihočeský toč

Katalánské brambory

Klatovský báč

Krkonošský toč

Moravské brambory

Moravský bramborový chléb

Morbiflette